Duyuru

Çökü?
Henüz duyuru yok

DENİZ KESTANESİ NASIL YENİR

Çökü?
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

  • DENİZ KESTANESİ NASIL YENİR

    DENİZ KESTANESİNİN NERESİ YENİLİYOR VE NASIL HAZIRLANIR BİLEN VARSA..BURADA BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATIYORLAR AMA O DİKENLİ SEYİN İCİNDEN NE UMUYORLAR ANLAMADIM.. :shock: 8)

  • #2
    kestane çiğ yenir., ne var ne yok içinde yenir
    deniz hıyarıda lezzetli onuda ızgarada denedim., süper., onunda içi yenir kabuğunu atacaksın., rakının yanında birebir., hıyarı 4 parmak eninde kesip ızagarada pişiriyorsun., bu ara çok deniz tavşanı görüyorum., onuda sallıyacağım ızgaraya onu denemedim., ama sülük gibi yumuşakça ., deneyince bilgi geçerim., ne bulursan denizde ye 8) ., herşey yenir., hele küçük küçük koyu pembe sert kabuklu içinde kımızı kırk ayak gibi böcek olan kabuklar var., onu haşla., az limon ile bir dene ., inanılmaz lezzetlidir., mamununda haşlarsan süper olur., az limonla iyi rakı mezesi oluyor., denediklerim bunlar., bir tavşan kaldı 8)

    Yorum yap


    • #3
      OKAN

      SAGOL SEDAT BEY SENİN GIRTLAK SAGLAM AMA KESTANEYİ NASIL YENECEK HALE SOKUYOSUN AşAMALARI NELER ONUDA SÖYLERSEN DENERİM COK GÜZEL OLURSA TOPLARIM 50-100 TANE ACARIZ YANINA YAS ÜZÜM RAKISINI ADRESE TESLİM YAPARIZ HEPSİNİ VALLAHİ

      Yorum yap


      • #4
        iyyyyyyyyyyyykkkkkkkkkkk.. :shock: sedat kardeş mamunu kafa iyiyken yiyoruz dimi???

        Yorum yap


        • #5
          Asl? muhlis beyğ taraf?ndan gönderilmi?
          iyyyyyyyyyyyykkkkkkkkkkk.. :shock: sedat kardeş mamunu kafa iyiyken yiyoruz dimi???

          3-5 sene sonra bunlarıda bulamıyacağız 8) ., şimdiden ne götürürsek o kar 8) ., kafa iyiyken daha lezzetli ., yağ gibi miydeye gidiyor., tavşana taktım onuda yiyeceğim 8) ., ne yapalım balık falan kalmadı bu tarafta bunlarla idare edeceğiz artık

          Yorum yap


          • #6
            Re: OKAN

            Asl? hamleci taraf?ndan gönderilmi?
            SAGOL SEDAT BEY SENİN GIRTLAK SAGLAM AMA KESTANEYİ NASIL YENECEK HALE SOKUYOSUN AşAMALARI NELER ONUDA SÖYLERSEN DENERİM COK GÜZEL OLURSA TOPLARIM 50-100 TANE ACARIZ YANINA YAS ÜZÜM RAKISINI ADRESE TESLİM YAPARIZ HEPSİNİ VALLAHİ
            atlamışım., kestane genelde 3-4 farklı renk olur..mor-kahve-siyah- koyu yeşil..bunların aslında hepsi yenir ama işin tiriği kahverengi olanlarından toplaman lazım., nedeni içindeki sarı renkte(portakal dilimi gibi olur) olan et kısmı diğerlerinden daha çoktur ve az lezzet farkı da var açıkcası., yani bu kahveler dişi kestanedir., erkekleri siyah olandır., hiç bilmiyorsan masaya yatır ., büyük bir bıçağın sap ve uç kısmına bastırarak ikiye böl içindeki dilimleri direk ye., çok pro olunca alttan yuvarlak şekilde tabak gibi çıkarma yöntemide var ., şimdilik bunla götür gitsin 8)

            Yorum yap


            • #7
              kestanelerle ilgili olarak şunları söyleyim;
              kestaneler genellikle üredikleri gece saatleri dışında haremlik selamlık yaşayan haywanlardır yani erkekler bir arada dişiler bir arada.kestanlerde yenilen kısım dişilerde bulunan yumurtalardır.yani heryerini yememek daha iyi çünkü içinin büyük kısmını bağırsakları ve tabiki onların içindeki bi takım yenmemesi gereken malzeme olşturur
              dişi erkek ayırımına gelince dişilerin gövde kısmı erkeklere nazaran çok iri olur yalnız dikenler kısadır.erkeklerde ise gövde küçük fakat dikenler çok uzun olduğu için dişiden daha geniş yer kaplar.dişi erkek ayırımda önemli bir unsurda renk faktörüdür,erkekler sadece koyu lacivertimsi siyah renkte olurlar,dişiler ise kırmızımsı,yeşilimsi,morumsu ve kahverengimsi olurlar ama bu tonlar uzaktan hep kahverengi gibi görünür yakından hemen anlaşılır.yumurtalar ise olgunluguna göre açık sarıdan koyu kahveye kadar çok çeşitli renklerde olur.ayıklanan yumurtalar zeytinyağı çok az soya sosu ve limonla birlikte tekirdağ sarısının yanında meze yapılır manyak olur

              Yorum yap


              • #8
                sedat abi saygıyla eğiliyorum ve gerçekten ellerinizden öpüyorum. bu kadar doğru sözün ardından bu yapılır ancak :P

                Yorum yap


                • #9
                  OKAN AKIN

                  SEDAT ABİ S AGOL BİLGİLERIN İÇİN BALIK VURAMADIGIM BIR GÜN ÜSENMEYIP DENEYECEM..İLLAKİ CIĞ Mİ YEMEK LAZIM PİSİRME YÖNTEMİ YOKMU BUNUN...SAYGILAR ABİ 8)

                  Yorum yap


                  • #10
                    Arkadaslar özellikle egenin kestanesi büyük ve lezzetli olur.
                    Bir biçak yardimi ile kestaneyi alt kismindan ikiye ayirip, etsi bölgenin kanaatinizca yenmeyecek kismini ayirip atin. Kalaninin üstüne yeterince tuz, karabiber ekip agziniza atin......
                    Afiyet Olsun!

                    Yorum yap


                    • #11
                      Sedat abi sen bir gün badini de limonlar rakının yanında yersin
                      Yusuf Ziya ?ipal

                      Yorum yap


                      • #12
                        Asl? xiphiasgladius taraf?ndan gönderilmi?
                        kestane çiğ yenir., ne var ne yok içinde yenir
                        deniz hıyarıda lezzetli onuda ızgarada denedim., süper., onunda içi yenir kabuğunu atacaksın., rakının yanında birebir., hıyarı 4 parmak eninde kesip ızagarada pişiriyorsun., bu ara çok deniz tavşanı görüyorum., onuda sallıyacağım ızgaraya onu denemedim., ama sülük gibi yumuşakça ., deneyince bilgi geçerim., ne bulursan denizde ye 8) ., herşey yenir., hele küçük küçük koyu pembe sert kabuklu içinde kımızı kırk ayak gibi böcek olan kabuklar var., onu haşla., az limon ile bir dene ., inanılmaz lezzetlidir., mamununda haşlarsan süper olur., az limonla iyi rakı mezesi oluyor., denediklerim bunlar., bir tavşan kaldı 8)

                        Yorum yap


                        • #13
                          Benimde canimi cektirdiniz simdi ... raki mangal felan... arkadaslar hep yer bizim orda ama onlar icinde biyeri var orayi yerler... digeri boklari derler atarlar.... dediginiz gibi ... rakiyla hersey guzel ama deniz hiyarininda yenildigini hic dumamistim ... denemek lazim onuda :P

                          Yorum yap


                          • #14
                            abi senin bu menüye kaç büyük rakı almalıyız.

                            Yorum yap


                            • #15
                              kestaneyi bir bıçakla ikiye ayırırsınız ve fırından yeni alınmış taze sıcak ekmekten kopardığınız bir parçayla ikiye böldüğünüz kestanenin içini sıyırarak afiyetle yersiniz bu arada da rakınızdan bir yudum almayı da unutmayın emi....hadi afiyet olsun...
                              not sadece dişi kestaneleri yemeye çalışın....

                              Yorum yap

                              Haz?rlan?yor...
                              X