Duyuru

Çökü?
Henüz duyuru yok

AHTAPOT (Eledone moschata)

Çökü?
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

  • AHTAPOT (Eledone moschata)



    Resim-AHTAPOT (Eledone moschata)------------şekil-AHTAPOT (Eledone moschata)



    F- Octopodidae
    L- Eledone moschata
    İ- Musky octopus
    M- Kokulu Ahtapot

    Morfolojik Özellikleri:

    Vücut yuvarlak ve büyüktür. Baş manto üzerinde sınırla belirgin olup, genişliği mantodan daha azdır. Deri parlak pürüzsüz ve çok ince granüllüdür. Gaga şeklinde uzamış ağız vücudun ön tarafındadır ve keskin çenelerden oluşmuştur. Ağzın etrafındaki 8 adet kolun iç kısımlarında yapışmaya yarayan 1 sıra vantuzlar vardır. Gözler ve koku alma organları ağzın etrafındadır. Dişiler 100-500 arası yumurtlar. Bir yıl kadar yaşarlar. Gözler iyi gelişmiştir. Renk koyu yeşilimtırak kahverengi olup, siyah ve gri lekeler vardır. O.vulgaris ve O.macropus'tan kollarının iç kısmında tek sıra emiciler bulunması ile ayrılır.

    M.U.= 35 cm.
    O.U.=
    M.A.=
    O.A.=

    Üreme Zamanları:

    Mayıs Haziran Temmuz

    Avlanma Yöntemleri:

    Zıpkın, Olta, Çömlek, Trol, Trata, Manyat.

  • #2
    biyolojisi morfolojisi yetiştiriciliği ve avlanması ile bilgiye ihtiyacım var

    Yorum yap


    • #3
      Biyolojisi hakkında tek bildiğim bulunduğu ortama göre renk değiştirmesi . Yetiştiriciliği hakkında hiç bir şey bilmiyorum , Avlanaması için özel bir tekniğe gerek yok gördüğün yerde vurup iki gözünün altından kesim öldüreceksin .

      Yorum yap


      • #4
        Ahtapot salatasini cok sevdigim icin cok avlarim, avlanisi cok kolaydir ama buyuk olanlari kayalarin altindan cikarmasi biraz zor oluyor. 1-2 kere avladinmi zaten nerde yattiklarini ve nasil avlandigini anlarsin. Genelde kiyilarda taslik bolgelerde olurlar. Bagzen dalip taslarin altina bakman gerekebilir.. zaten seni gorunce kafasini cikartik bakar sana. Zipkinla tam kafasindan vurursan zaten kacamaz. Sudan cikardiktan sonra biraz tasin ustune vurursan eti gevser ve yerken daha yumusak olur derler. Sonra bir tencerenin icine ahtapot, sirke ve ekmek koyulduktan sonra 1 saat haslanir... sonra derisi ustunden alinir... soguduktan sonra kucuk parcalar halinde kesilerek zeytinyagi ve biraz dogranmis sivri biber ile servis yapilir :P hadi bakalim rastgele....

        Yorum yap


        • #5
          Oyle bi anlattınız ki... istahım kabardı

          Yorum yap


          • #6
            ya ben hayvana denizde eldivensiz dokunamıyorm. dişi falan war ama daha kimseye bi şey yaptığını duymadım. utanıyorm kendimden
            Burak USLU / 0Rh+
            Hatay/?ZM?R
            Akarca/Seferihisar

            [email protected]

            FACEBOOK

            INSTAGRAM

            Yorum yap


            • #7
              walla abi ben yanımda file götürüorm dalışlarımda fileyi ters çewirim ahtapotu şişin ucunda öle tutup ona koyurom ve ağzını kapiorm bşi yapmıcaını bilsemde huylaniorm

              Yorum yap

              Haz?rlan?yor...
              X