Duyuru

Çökü?
Henüz duyuru yok

Tuzda Sinarit

Çökü?
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

  • Tuzda Sinarit

    Basit bir tarifle mükemmel bir lezzet elde ettik.

    Caner Fuat KURT

  • #2
    Cevap: Tuzda Sinarit

    Güzel tarif, afiyet olsun.
    Mesut Peynirci
    Marmaris/Mu?la

    Denizde efelik olmaz. (Marmaris atasözü)

    Yorum yap


    • #3
      Cevap: Tuzda Sinarit

      Tuzda balık tarifini bu yaz iki defa denedim abi ben de. Birinde 1 kg civarı sinaritten yaptım, diğerini de 3.5 kgluk bir liçadan yaptım. Kuru olur denilen liça öyle bir oldu ki misafirler, biz, herkes bayıldı resmen. Ama seninkinden farklı olarak pullarını temizlemiyorum abi, bir de karnını kesmiyorum hiç. Solungaçlarını aldıktan sonra elimle çıkarıyorum iç organlarını. Derisi puluyla kalınca kağıt gibi tuzla beraber kalkıyor, karnını kesmeyince de balık tüm suyunu içinde saklıyor. Tavsiye ederim.

      Afiyet olsun ayrıca abi, bu saatte görünce ağzım sulandı valla
      Ahmet ATACAN
      01.03.1995
      Manisa/?stanbul
      ?TÜ-Uzay Müh.

      Yorum yap


      • #4
        Cevap: Tuzda Sinarit

        Ağzımızı sulandırdın
        Ümit Pasin
        1978 BURSA

        Yorum yap


        • #5
          Cevap: Tuzda Sinarit

          Çok tehlikeli görünüyor.
          OLCAY ?EN (mavitutku52@hotmail.com)
          ORDU/MEDRESEÖNÜ 1971





          Toprak insan? topraktan, deniz insan? da sudan yarat?l?r.Topraktan olanlar topra?a dönerler sudan olanlar ak?p denize kar???rlar.

          RÜZGAR HAREKETLER? CANLI

          Yorum yap


          • #6
            Cevap: Tuzda Sinarit

            Efsane olmuş ellerine sağlık Caner
            Murat Görgülü ***1975***Çorlu
            Yakayasub mad pro 95

            Yorum yap


            • #7
              Cevap: Tuzda Sinarit

              Caner bey, böyle pelte kıvamına getirmek için tuzla yumurta akını ne kadar yoğurmanız gerekiyor. O kadar yumurta akı ıslatmaya yetiyor mu.
              Bende kaya tuzu ile yapıyorum ama bayağı yoğursamda bu kıvamı pek alamıyorum.
              Enis I??k/1980
              Beylikdüzü/?stanbul

              Every freediver has an intimate relationship with the sea...
              The sea is like a god to freediver...
              You talk to the sea, you pray to the sea...
              Sometimes you even hate the sea...
              But in the end you know you can not live without the sea...

              Yorum yap


              • #8
                Cevap: Tuzda Sinarit

                Öncelikle herkese çok teşekkür ederim. Ufak bir eksiği Enis bey hatırlattı, çok ama çok az miktarda su eklemek gerekiyor harca, yarım su bardağı kadar.


                Asl? Enis IşIK taraf?ndan gönderilmi? Mesaj? göster
                Caner bey, böyle pelte kıvamına getirmek için tuzla yumurta akını ne kadar yoğurmanız gerekiyor. O kadar yumurta akı ıslatmaya yetiyor mu.
                Bende kaya tuzu ile yapıyorum ama bayağı yoğursamda bu kıvamı pek alamıyorum.
                Enis bey 3 yumurta akının haricinde çok ama çok az miktarda belki yarım su bardağı bile olmaz, onu harcın kıvamına göre siz belirleyeceksiniz. Zaten yoğururken o harç kıvamını elinizde hissedersiniz, eğer kuru olduysa suyu ona göre ekleyin ama en fazla yarım su bardağı.
                Caner Fuat KURT

                Yorum yap

                Haz?rlan?yor...
                X