Duyuru

Çökü?
Henüz duyuru yok

Midye Dolma

Çökü?
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

  • Midye Dolma

    Midye Dolma

    Malzemeler
    15 Adet midye
    2 adet kuru sogan
    1 tatli kasigi toz
    seker
    1,5 su bardagi sicak su
    1 cay bardagi zeytin yagi
    1 adet limon
    önceden hazirlanmis zeytinyagli dolma harci
    Tuz ve yagli kagit

    Yapılışı
    Midyelerin kabuklarını tel bir fırça ile temizleyin ve bol suda yıkayın. Midyelerin kabuklarını bir bıçak yardımı ile açın ve içlerindeki sakalımsı kısımlarını kesip temizleyin. Bol suda yıkayıp süzülmeye bırakın.
    Hazırladığınız dolma içi ile midyelerin içini doldurun. Kabukları elinizle bastırarak sıkıca kapanmalarını sağlayın.
    Soğanları irice doğrayın ve midyeleri pişireceğiniz tencerenin dibine döşeyin. Islatılmış yağlı kağıdı soğanların üzerine kapatın. Midyeleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Tuz, toz şeker, sıcak su ve zeytinyağını midyelerin üzerine serptikten sonra limon dilimlerini yerleştirin ve en üste de ıslatılmış yağlı kağıt örtüp ağırlık yapması için bir tabak koyun.
    Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte bir taşım kaynattıktan sonra ateşin altını kısın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Tencerenin içindeki su çekilip, midyelerin kabukları da açılmaya başladığı zaman tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan tencereyi soğumaya bırakın. Midye dolmalarını limon dilimleri ve dereotu ile servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.
    NUR ?Ç?NDE YAT KARDE??M

  • #2
    peki zeytinyagli dolma harci nasıl hazırlanmalı?_

    Yorum yap


    • #3
      Onuda manavlara soracaksın kardeşim

      Yorum yap


      • #4
        eheueheuehD:

        Yorum yap


        • #5
          abi iştahımı kabarttın be

          Yorum yap

          Haz?rlan?yor...
          X